Arina

Even voorstellen

Als counsellor en ervaringsdeskundige miste ik iets in de wereld van zelfhulpboeken en therapieën op het gebied van keuzes maken. Diverse mensen heb ik mogen begeleiden in mijn praktijk die doorgestuurd zijn door bijvoorbeeld Moedige Moeders, stichting Coke van jou (nu Verslaafd aan Jou) en AL-Anon. Naasten met een persoonlijke hulpvraag vaak in een relatie bij verslavingsproblematiek. Hoe vind ik mijn kracht terug? Hoe blijf ik in mijn keuze staan bij manipulerend gedrag van naaste? Door keuzes te maken, wordt tenslotte zichtbaar wie je bent. Kiezen voor jezelf is niet altijd makkelijk. Om je daarbij te helpen, heb ik het !K-Fullness concept ontwikkeld, een zelfzorgmethode voor zowel de hulpverlener als de hulpzoeker. De kennis en ervaring die ik heb mogen opdoen o.a. in mijn functie als familie counsellor bij Momentum GGZ heeft bij mij de noodzaak  bij naasten nog meer zichtbaar gemaakt. Samen met Marcel Hienekamp hebben we gedurende de thema groepen een ervaringsgedichtenbundel samengesteld. Het samenwerken van de groep creëerde een mooie verbinding waar iedereen graag aan meewerkte. Laat de gedichten tot je spreken en voel met welke sterke emoties zoveel moois heeft mogen ontstaan.
Tijdens het symposium op 22 april 2015 van het Trimbos-instituut heb ik de producten zoals de !Kapp mogen presenteren. Het bijbehorende verhaal wat ik deelde kun je hier onderaan de pagina  opvragen.

!K-Fullness?

Het Engelse woord fullness betekent volledigheid. !K-Fullness is daarom een complete Lijf-style, waarbij kiezen voor jezelf centraal staat. De methode behelst een zelfzorgtherapie, trainingen, workshops, netwerkbijeenkomsten, feelgood producten.

Als hulpverlener kun je de producten en deze methode naast je eigen behandelmethode gebruiken, maar ook als op zichzelf staande methodiek. Ieder probleem vraagt om een andere benadering, daarom zijn er verschillende thema’s, ieder verpakt in een handige toolbox. Hiermee ga je samen met de cliënt aan de slag. !K-Fullness is onder meer toepasbaar bij: stress, verdriet, (keuze) afhankelijkheid, weerbaarheid, relatieproblemen, een negatief zelfbeeld of levensvragen. Ik help je graag bij de implementatie van !K-Fullness in je eigen praktijk.

Arina de Groot-Lakerveld

Arina de Groot-Lakerveld

Ben je op zoek naar hulp? Dan hoef je alleen maar even contact op te nemen met een van de !K-Fullness professionals.
Zij zullen je gedurende het gehele traject begeleiden.
Het is mijn doel om hulpzoekenden en hulpverleners met elkaar kennis te laten maken. Zo zetten we gezamenlijk een stap om verbinding te creëren en kunnen we ons sterk maken tegen stigma. Daarom deel ik met alle plezier het !K-Fullness concept met iedereen die voor zichzelf durft te kiezen.
Dus pak het estafettestokje aan en geef het door!
Arina

 

%d bloggers liken dit: