Counseling

U kunt bij mij terecht voor een counselings- of coachingstraject. Ik help mensen met een verslaving in herstel, maar ook mensen die in hun (directe) omgeving te maken hebben met verslavingsproblemen en daar extra ondersteuning bij nodig hebben. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat zij hun naasten op een zo goed mogelijk manier kunnen (blijven) helpen zonder zelf overbelast te raken.

Wederzijdse afhankelijkheid

Het is als naaste bij een verslaving makkelijk om meegenomen te worden in het probleem van degene die ziek is. Er kan wederzijdse afhankelijkheid ontstaan, ook wel co-dependency genaamd. Hierbij ontstaat een vicieuze cirkel waarbij een naaste het zorgen voor en het voorkomen van destructief gedrag van de persoon met de verslavingsproblematiek nodig heeft om zichzelf minder schuldig en beter te voelen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand in huis opnemen als deze geen thuis meer heeft, geld geven maar ook het fysiek verzorgen van de lichamelijke gevolgen van destructief gedrag. Wederzijdse afhankelijkheid is voor beide partijen schadelijk: de verslaving wordt hierdoor in stand gehouden, de persoon in de omgeving raakt door de vervelende gevolgen van de ziekte overbelast.

Waarom counseling bij !k-Fullness?

Mijn praktijk is ontstaan vanuit passie en ervaringsdeskundigheid, wat ik heb aangevuld met een gedegen, vierjarige, opleiding tot counselor en coach. Coachingspraktijken zijn er legio in Nederland, maar !k-Fullness is een van de schaarse plekken die zich specifiek richt op problemen bij verslaving en afhankelijkheid bij zowel de persoon met de verslaving, als de (naaste) omgeving.

Counseling is coaching, maar dan net een klein stapje verder de diepte in. In een kort traject kan ik samen met u ervoor zorgen dat problemen op een efficiënte manier worden aangepakt en krijgt u de juiste handvatten om deze zelfde problemen in de toekomst te voorkomen. Een snelle manier om tot een oplossing van een vaak complex geheel te komen.

U bent het belangrijkst!

Binnen een traject staat u en uw behoeften centraal. Hiermee bedoel ik dat er vooral wordt gekeken waar ú behoefte aan heeft en niet de mensen in uw omgeving. Samen bepalen we wat de hulpvraag precies is, aangezien deze vaak anders kan zijn dan in eerste instantie gedacht. Door u als cliënt echt centraal te stellen, bent u beter in staat om het geleerde in praktijk te brengen in uw eigen leven en omgeving.

!k-Fullness biedt ook een compleet digitaal coachingstraject aan. Hierbij is het niet nodig om naar de praktijk in de Hoeksche Waard af te reizen, maar kunt u vanuit het gemak van uw eigen huis volledig en volwaardig begeleid worden.

%d bloggers liken dit: