Referentie van een zus….

Soms wordt je gevraagd om referenties en of dat ze op de website staan. Een aantal hebben we op de site gezet. Het belang van ervaringen van mede naasten zijn nu eenmaal belangrijk als je mag lezen en voelen dat je er niet alleen voor staat als je dat niet wilt. Wij, van en bij !K-Fullness zetten ons in om je bij te staan en nemen de tijd om naar je te luisteren. Zo kun je een keuze maken die voor jou goed voelt, in jouw situatie van dit moment. Een bijzondere referentie mocht ik ontvangen afgelopen week. Ik werd benaderd voor een interventie waar ik niet achter stond. De familie adviseerde ik om de interventie door een organisatie te laten uitvoeren i.p.v. het zelf te doen. Ik geloof dat interventies kunnen lukken maar alleen als de persoon met de verslavingsproblematiek gelijk een behandeltraject in kan. We hebben contact gezocht met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is maar kon jammer genoeg niet worden uitgevoerd omdat desbetreffende persoon niet de juiste zorgverzekering had. We hebben ervoor gekozen de familie op de achtergrond bij te staan. Met blozende wangen plaats ik het bericht wat ik mocht ontvangen.

'Al jaren weten we dat mijn broertje kampt met een drugsverslaving. Maar welkom in Nederland… als ze niet zelf geholpen willen worden, worden ze ook niet geholpen. (al is mijn mening dat ze zelf niet in staat zijn deze beslissing te nemen; ze zien hun verslaving/ziekte niet in).

We dachten dat de situatie nu redelijk onder controle was maar blijkbaar hielden hij en zijn vriendin de schone schijn op en kwam er een aantal weken geleden een verontrustend telefoontje waaruit bleek dat het verre van goed ging. Ik ga verder niet inhoudelijk in op de (bijkomende)problemen maar onze hele wereld stond op de kop.        

We zijn gaan bellen met huisartsen en instanties maar kwamen geen stap verder. Zo Frustrerend! En ik had zo het gevoel er alleen voor te staan. Via een vriendin kwam ik in contact met Arina, wat een lieve, warme vrouw! Gezien de situatie hebben we geen kennis kunnen maken en begon haar werk ons te (onder)steunen en adviseren al direct. Gelijk stond ze voor ons klaar. Ze heeft ons in contact gebracht met instanties waar we mogelijk wel verder mee kwamen maar bovenal was/is ze een fantastische steun voor mij en de andere naasten die daar behoefte aan hebben. Er vond een interventie plaats en daarna moest alle contact verbroken worden, hij moest op zijn diepte punt komen om in te zien dat hij dit niet alleen in kon, om in te zien dat hij zelf hulp moest inschakelen. Maar zo sterk blijven is kei moeilijk als je allerlei telefoontjes krijgt met dreigementen van zelfdoding etc. Ik kon Arina van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat bereiken zowel bellen als whatsappen en ze was altijd even vriendelijk en steunend. Zonder haar was ik dat weekeind niet door gekomen zonder zelf in te storten.

Helaas nog geen ‘en ze leefden nog en gelukkig einde’ omdat hij zelf de ernst van de situatie niet in ziet en ik er voor gekozen heb al het contact te verbreken. Ik wil niet dat mijn leven, mijn gezin, mijn huwelijk, mijn dochtertje moeten leiden onder zijn verslaving en alle problemen die daar bij komen waar hij ons anders in mee trok. Ik hoop nog steeds dat er een dag komt waarop hij in ziet dat we echt alleen het beste met hem voort hebben en hij de hulp krijgt die hij nodig heeft.

Een dierbare met een verslaving in je leven is ontzettend moeilijk en iedereen die in die schoenen staat zouden iemand als Arina om zich heen moeten hebben. Een vrouw met hart op de juiste plek. Arina, nogmaals enorm bedankt voor alles!'

Voor ons vanzelfsprekend, dank je wel voor de mooie, warme reactie. Graag gedaan en veel sterkte de komende tijd!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: