Mensen zoals jij en ik

Deze website is voor mensen zoals jij en ik, naasten die betrokken zijn bij mensen met de aandoening verslaving.
Het leven of omgaan met mensen die leiden aan de aandoening verslaving is niet gemakkelijk, juist omdat je betrokken bent en om ze geeft.
Soms kan het je zelfs in moeilijke, verdrietige en- of lastige posities brengen. Het gevoel er alleen voor te staan en geen begrip te vinden bij je omgeving maakt het er niet eenvoudiger op.
Wist jij dat je onbewust, liefdevol, de aandoening in stand kan houden?

Het stigma op het woord verslaving maakt het voor beiden enorm moeilijk om de stap te zetten naar verandering. De maatschappij oordeelt en veroordeelt vaak door een woord en dat kan ermee te maken hebben dat mensen die ermee te maken hebben niet of bijna geen hulp zoeken. Door dit bespreekbaar te maken en verbindingen te creëren tussen mensen
Om mensen zoals jij en ik een kans te geven om uit deze cirkel van stigma te stappen hebben wij gekozen voor het woord keuze afhankelijkheid. Met dit woord geven wij de onmacht in de relatie een naam. Het gevoel van angst en onmacht en voor verandering houdt de afhankelijkheid bij beiden in stand. Zo wordt het voor beiden makkelijker om het vaak door gewoontes ontstaan het vastgeroeste patroon waar jullie in kunnen zitten te doorbreken. De afhankelijkheid  aan elkaar, middel (drugs, alcohol, eten), handeling (gamen, seks) of wat dan ook.

Praten over je verslaving is niet makkelijk maar kun je leren, net zoals je partner, familie en vrienden. Leren open zijn op een voor jou veilige manier is mogelijk dankzij de HOP methodiek.
Daar kan ik je bij helpen. Maak jij het verschil voor jezelf en in de maatschappij?

Elke verandering begint bij mensen zoals jij en ik!

 

%d bloggers liken dit: