Opleiding Systeemondersteuner

Kun jij goed luisteren? Ben je goed in het geven van advies en zou je het leuk vinden om dit professioneel in te zetten? Of heb je in je professionele leven te maken met mensen met verslavings- of afhankelijkheidsproblemen? Wil je weten hoe je mensen hierbij beter kunt ondersteunen? Dan is de één of twee jarige opleiding Systeemondersteuner van !K-Fullness echt iets voor jou.

Na het voltooien van de opleiding krijg je een certificaat en kun je je eigen ondersteuningspraktijk starten en mensen ondersteunen bij verslaving / afhankelijkheidsproblemen. Tegelijkertijd is het ook een waardevolle aanvulling voor mensen die niet direct hulpverlener zijn, maar wel te maken krijgen met verslaving of afhankelijkheidsproblematiek. Denk aan docenten, (verplegend) personeel of coaches die nu werkzaam zijn op andere terreinen. Het is ook mogelijk losse modules te volgen.

Hoe ziet de opleiding er uit?

De opleiding tot systeemondersteuner is opgedeeld in drie gelijke blokken. In deze blokken worden alle aspecten die nodig zijn om als systeemondersteuner aan de slag te gaan behandeld. Verder is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen interessegebieden. Ook is er een traject voor supervisie in de opleiding opgenomen.

Praktisch gezien bestaat de opleiding uit 1 of 2 maandelijkse opleidingsdagen in Houten, waar de lesstof behandeld wordt. Dit wordt aangevuld met zelfstudie uit zowel de aangeboden syllabus als zelfgekozen literatuur. Modules zijn los te volgen. Na een module ontvangt u een certificaat van deelname. Gemiddeld zijn de studenten ongeveer acht uur per week aan de studie kwijt en is dus goed te combineren met een baan.

Wat leer ik?

Binnen de basisopleiding tot systeemondersteuner van !k-Fullness leer je de vaardigheden en technieken aan om mensen efficiënt te begeleiden. Je leert over psychologie, groepsdynamiek en coachingstechnieken, maar er is ook ruime aandacht voor bijvoorbeeld stigma en communicatiestijlen. Een veelzijdig aanbod dus.

Verder wordt het aangeraden om het geleerde meteen in de praktijk te brengen door middel van een stage. Tijdens de gehele stage wordt je begeleid door !k-Fullness, de student is zelf verantwoordelijk voor het regelen van een werkervaringsplek. Dit kan overigens ook de werkgever zijn waar je op dit moment voor werkt. De stage is overigens geen verplicht onderdeel van de opleiding en niet nodig voor het behalen van het certificaat.

Praktische informatie

De kosten voor de gehele opleiding zijn:
De éénjarige € 1799 euro incl. btw
De tweejarige € 950,00 euro incl. btw per jaar
Module € 695,00 euro incl. btw
Vrijstelling van btw is mogelijk.

Het lesgeld kan in termijnen worden betaald, dit geld niet voor de modules. Bij betaling van het gehele bedrag in één keer geldt er een korting van 5%. Voor minima zijn er regelingen mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

De kosten zijn inclusief alle studiematerialen die tijdens de lesdagen worden uitgereikt, begeleiding gedurende de gehele opleiding en examenkosten. Verder is koffie, thee en lunch gedurende de lesdagen inbegrepen. De opleidingsdagen vinden plaats in Houten.

Kijk voor meer informatie in onze uitgebreide informatiefolder.

%d bloggers liken dit: