Werk tools

Als werk tools kunnen wij diverse producten aanbieden, deze zijn goed te implementeren in het behandelprogramma.

!K -Fullness is in iedere praktijk / organisatie toepasbaar als op zichzelf staande methodiek of als aanvulling op je eigen behandelmethode. Met behulp van tools ­– modules waarbij je het gewenste doel formuleert en uiteindelijk ook verwezenlijkt – ga je interactief met de cliënt aan de slag. De tools zijn inzetbaar bij onder andere: stress, verdriet, afhankelijkheid, weerbaarheid, relatieproblemen, een negatief zelfbeeld of levensvragen. Je gaat in dit traject verkennend, verhelderend, herkennend, vernieuwend en uitvoerend te werk. Door deze opbouw worden aangeleerde gewoontes, gedragspatronen en valkuilen zichtbaar. Vervolgens stel je samen met de cliënt een plan van aanpak op om de gewenste richting uit te gaan.

De methode is gerangschikt op thema en verpakt in een handige toolbox. Hierin bevinden zich vijf tools. Na het intakegesprek geef je de cliënt de eerste tool mee in een handzame bewaardoos. Vervolgens gaat de cliënt hier thuis mee aan de slag. De tools worden tijdens een wekelijkse bijeenkomst besproken. Na 5 sessies is de toolbox compleet en kan er een afrondend gesprek plaatsvinden. De tools blijven in het bezit van de cliënt. Op deze manier creëert deze een persoonlijk naslagwerk.

Indien gewenst kunnen wij je ondersteunen bij de implementatie van de !K-Fullness methode.

 

De !K-toolbox is er in twee uitvoeringen, één met algemene teksten en één gericht op naaste bij de aandoening verslaving.
Keuzeafhankelijkheid in relaties komt bij velen mensen voor, niet alleen in relatie tot verslaving. De keuze ligt aan de zorg-professional én zijn- of haar cliënt welke werkbaar is.
Diverse technieken zijn in de tools gebruikt om ze zo compleet mogelijk te maken.

Het !Kies spel 2.0 kun je toepassen bij 1 op 1 gesprekken en in groepen zowel bij jong volwassenen als ouderen.
Ontwikkeld uit diverse Evidence based technieken, kennis en ervaringsdeskundigheid (co-dependency en familiegroepen) is er een werkbaar speels spel ontstaan.
De positieve uitstraling van de grote A5 speelkaarten, voorzien van unieke afbeeldingen en de cognitieve vragen,  spreken tot een ieders verbeelding.
Het opent de deur naar communicatie op een speelse wijze.

De !Kapp is ontwikkeld voor een ieder die nieuwsgierig is naar zijn of haar afhankelijkheid. Onderzoek in de app 'hoe sterk ben je?' 'Maak je keuzes voor jezelf of baseer je je keuze op die van een ander?' In de app bevinden zich vele extra's waaronder de mogelijkheid om jou als zorg-verlener te benaderen en te chatten.
Een absolute aanrader om te adviseren voor thuisgebruik. Op deze wijze support je zelfontwikkeling en inzicht bij de cliënt/patiënt.

Alle 4 de producten zijn erop gericht om inzicht in eigen handelen en keuzes zichtbaar te maken om zo ontwikkeling te stimuleren voor een beter zelfbeeld.

%d bloggers liken dit: